Mohamed Abdeslam stond onder elektronisch toezicht, maar omdat hij een derde van zijn straf heeft uitgezeten is zijn enkelband verwijderd.
Baert Mohamed Abdeslam stond onder elektronisch toezicht, maar omdat hij een derde van zijn straf heeft uitgezeten is zijn enkelband verwijderd.

Mohamed Abdeslam weer op vrije voeten, nadat hij derde van straf heeft uitgezeten

Mohamed Abdeslam, de broer van terrorist Salah Abdeslam, is weer op vrije voeten. De man werd op 31 oktober nog veroordeeld tot een gevangenisstraf van 30 maanden voor een overval op gemeenteambtenaren van de gemeente Sint-Jans-Molenbeek, maar heeft intussen een derde van die straf uitgezeten, onder elektronisch toezicht. Zijn enkelband werd dan ook verwijderd. 

Dat meldt La Capitale en het nieuws wordt bevestigd door de advocaat van de man. Op 23 januari van dit jaar werden drie ambtenaren van Molenbeek overvallen toen ze een som van bijna 70.000 euro gingen binnenbrengen bij een bank op het IJzerplein. Een individu, gewapend met een mes, eiste het geld op en sloeg op de vlucht met de buit. Een maand later werden vier personen opgepakt, onder wie ook Mohamed Abdeslam, die in het verleden voor het gemeentebestuur van Molenbeek had gewerkt en op de hoogte was van regelmatige geldtransporten.

Mohamed Abdeslam gaf toe dat hij, samen met Youssef B. en Pierre-Raphaël C., achter de overval zat. Omdat hij eerder al veroordeeld was voor diefstallen, werd Abdeslam veroordeeld tot een effectieve celstraf van 30 maanden en een boete van 16.000 euro.

Youssef B., die ontkende dat hij betrokken was bij de overval, werd veroordeeld tot een celstraf van achttien maanden, waarvan de helft met uitstel. Daarnaast kreeg hij ook een boete van 4.000 euro.

Enkelband verwijderd

Tot slot werd Pierre-Raphaël C. veroordeeld tot twee jaar cel, waarvan eveneens de helft met uitstel, en een boete van 1.500 euro. Als Molenbeekse gemeenteambtenaar had hij Abdeslam informatie bezorgd over het precieze tijdstip van het transport en over de inhoud van de gemeentekas.
Een drietal maanden na zijn aanhouding, in mei, was Abdeslam onder elektronisch toezicht geplaatst. Na zijn veroordeling liep dat elektronisch toezicht voort, maar nu hij een derde van zijn straf heeft uitgezeten, is de enkelband verwijderd. 

Bekijk ook:

Mohamed Abdeslam is de broer van terrorist Salah Adbeslam, die in Molenbeek werd opgepakt nadat hij lange tijd op de loop was voor de politie.

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

37 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Rudy Van Gompel

    Voor een gewapende overval slechts 10 maanden een enkelband moeten dragen. Dat is schandalig.

  • patrick de poorter

    rechtvaardige rechters kunnen de strafmaat misschien verdrievoudigen en dan 1/3 laten uitzitten (effectief en niet met een enkelbandje want da's ook al een klucht).

Lees meer