Wannes Nimmegeers

Mondmasker in bioscoop mag alleen af om te eten of te drinken in filmzaal

Ook in de film- en theaterzalen zal het verplicht zijn om een mondmasker te dragen. Alleen om iets te eten of een slokje te drinken, mag het mondmasker even af. Dat heeft het kabinet van minister van Binnenlandse Zaken Pieter De Crem (CD&V) gepreciseerd, nadat het ministerieel besluit over de uitbreiding van de mondmaskerverplichting vrijdagavond in het Staatsblad was verschenen. 

Die regel zal verduidelijkt worden in de lijst van vragen en antwoorden (FAQ) die traditioneel aangepast wordt na de publicatie van een nieuw ministerieel besluit. "De FAQ zal een bepaling bevatten die toelaat dat het mondmasker wordt verwijderd voor de periode die nodig is om een consumptie te nuttigen", aldus het kabinet-De Crem. 

Bioscoopuitbater Kinepolis had eerder gevraagd om de mondmaskers alleen te verplichten tijdens de verplaatsingen door de gebouwen, net zoals in buurlanden Luxemburg en Frankrijk. In de zaal zelf zouden de bezoekers de mondmaskers moeten kunnen afzetten, vond Kinepolis.

Lees ook:

OVERZICHT. Op deze plekken moet u vanaf vandaag verplicht een mondmasker dragen

12 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Claudia Rosseel

    Dan zullen er zijn die knabbelen van begin tot einde, op geen anderhalve meter van elkaar en binnen. De horeca wordt als een gevaar gezien, de bioscopen moeten draaien?

  • Henri Dederen

    Dit is net de reden waarom ik al jaren niet naar een bioscoop wil gaan - je wil een film zien en rondom jou zitten zit men heel de tijd te eten...

Lees meer