6
Jan De Meuleneir/Photo News

Exclusief voor abonnees

Mondmaskers in alle maten, vormen en kleuren, maar welke zijn nu de beste? Wij deden de test

Mondmaskers. Verplicht op de trein, tram, bus en straks ook als u gaat shoppen. Alleen: dat ‘nieuwe normaal’ bestaat in alle maten, vormen en kleuren. Een rijkelijk aanbod in apotheek, supermarkt en brievenbus waarin velen de bomen door het bos niet meer zien. Wij deden samen met een expert de test en wogen vijf mondmaskers tegen elkaar af.

Of het nu straks verplicht wordt in winkels of niet, naast het mondmasker blijven twee andere vuistregels als een paal boven water staan om besmetting tegen te gaan: de anderhalve meter en de handhygiëne. “Een mondmasker is eigenlijk een extra, voor het geval de rest niet gehandhaafd kan worden”, zegt Raina Ablorh, verpleegkundige infectiepreventie van het UZ Gent. “Maar wie er een gebruikt, moet dat wel op een correctie manier doen. Anders heeft het al helemaal geen zin.”

Je hebt 12% van dit artikel gelezen

39 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Els Dhondt

    Voor mij geen stoffen mondmaskers meer. Sta nu vol huiduitslag en kan antibiotica innemen. Dank je wel hiervoor.

  • Joan Lute

    Wij hebben prachtige lederen mondmaskers uit Portugal laten komen. Sluiten goed aan en er kunnen alle soorten filters in. Voordeel is dat leder jarenlang meegaat want vrees dat we altijd met mondmasker door het leven zullen moeten blijven gaan. Helaas hebben de mensen covid 19 laten winnen. Maar ja het etentje en strandbezoek zal wel zalig geweest zijn. Dat nemen ze juliie niet meer af.

Lees meer