Alexandru C. (midden) wordt verdacht van de moord op Sofie Muylle (rechts).
photo_news Alexandru C. (midden) wordt verdacht van de moord op Sofie Muylle (rechts).

Moord op Sofie Muylle: Roemeen ook verdacht van foltering en verkrachting

In de zaak rond de dood van Sofie Muylle wordt Alexandru C. niet langer enkel van moord verdacht. Het parket van West-Vlaanderen, afdeling Brugge heeft ondertussen bijkomend gevorderd voor onder andere foltering met de dood tot gevolg en verkrachting met de dood tot gevolg. Voor die feiten zou de Roemeen tot 30 jaar opsluiting riskeren.

Het lichaam van het slachtoffer werd op zondag 22 januari 2017 om 12.20 uur aangetroffen op het strand van Knokke, onder een terras aan de Zeedijk. De autopsie bracht aan het licht dat Sofie Muylle in de loop van de nacht met geweld om het leven was gebracht. Voorlopig blijft het onduidelijk wat haar precies overkomen is tijdens een avondje uit met haar vriend. 

Blauwe jas

Op maandag 26 juni werd Alexandru C. in Roemenië opgepakt in het kader van een Europees aanhoudingsbevel. In de maanden voor en na de moord verbleef hij alleszins in Knokke-Heist. Op camerabeelden was te zien hoe de man met de blauwe jas na de feiten urenlang bleef rondhangen in de buurt van het lichaam. Op het lichaam van het slachtoffer werd DNA van de verdachte aangetroffen. Bij een test met de leugendetector bleek C. leugenachtig.

Foltering

In september 2017 kwam er al een eerste aanvullende vordering voor verkrachting. Sinds 17 januari 2018 wordt C. ook verdacht van foltering met de dood tot gevolg, verkrachting met de dood tot gevolg, aanranding met de dood tot gevolg en verkrachting met foltering. Voor de eerste drie bijkomende kwalificaties zou de Roemeen 20 tot 30 jaar opsluiting riskeren. Op verkrachting met foltering staan straffen van 15 tot 20 jaar opsluiting. Wellicht hebben de aanvullende vorderingen te maken met de verklaringen van de verdachte zelf, maar inhoudelijk wil het parket daar niet op reageren.

Levenslang

Alexandru C. blijft ontkennen dat hij Sofie Muylle van het leven heeft beroofd. De nieuwe kwalificaties lijken dus vooral belangrijk bij een eventuele vrijspraak voor moord, waarvoor hij levenslange opsluiting riskeert. In dat geval zou het hof van assisen de verdachte alsnog voor een van de andere tenlasteleggingen kunnen veroordelen. De raadkamer in Brugge beslist dinsdagochtend over de verdere aanhouding van de verdachte.

40 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • johny daneels

    Pampergerecht...maar niet voor mij, voor mij keihard, want ik ben Vlaming

  • Chris Martens

    Zwaar straffen en dan in Roemenië straf uitzitten ,zal minder lachen dan

Lees meer