2 Alexandru C. (midden) wordt verdacht van de moord op Sofie Muylle (rechts).
photo_news Alexandru C. (midden) wordt verdacht van de moord op Sofie Muylle (rechts).

Moordverdachte Sofie Muylle ook aangehouden voor verkrachting en foltering

In de zaak rond de dood van Sofie Muylle is de Roemeense verdachte Alexandru C. vanochtend door de onderzoeksrechter ook aangehouden op verdenking van verkrachting, foltering en aanranding. Dat bevestigt het parket van West-Vlaanderen, afdeling Brugge. Zelfs bij een vrijspraak voor moord zou de Roemeen voor die feiten nog steeds 30 jaar opsluiting riskeren.

Het lichaam van het slachtoffer werd op zondag 22 januari 2017 om 12.20 uur aangetroffen op het strand van Knokke, onder een terras aan de Zeedijk. De autopsie bracht aan het licht dat Sofie Muylle in de loop van de nacht met geweld om het leven was gebracht. Voorlopig blijft het onduidelijk wat haar precies overkomen is tijdens een avondje uit met haar vriend. 

Op 26 juni 2017 werd Alexandru C. in Roemenië opgepakt in het kader van een Europees aanhoudingsbevel. Op camerabeelden was te zien hoe de man met de blauwe jas na de feiten urenlang bleef rondhangen in de buurt van het lichaam. Het DNA van de verdachte werd aangetroffen op het lichaam van het slachtoffer, maar C. blijft ontkennen dat hij de vrouw vermoordde.

Verkrachting met foltering

Ondertussen besliste het parket om Alexandru C. ook te vervolgen voor verkrachting met de dood tot gevolg, aanranding met de dood tot gevolg, foltering met de dood tot gevolg en verkrachting met foltering. Het Roemeense gerecht moest hem wel nog overleveren voor die aanvullende vorderingen, wat recent ook gebeurd is. Vanochtend besliste de Brugse onderzoeksrechter om de verdachte ook voor die bijkomende kwalificaties aan te houden.

De nieuwe kwalificaties zullen in principe vooral belangrijk zijn bij een eventuele vrijspraak voor moord, waarvoor hij levenslange opsluiting riskeert. Voor de eerste drie bijkomende kwalificaties zou de Roemeen tot 30 jaar opsluiting riskeren. Op verkrachting met foltering staan straffen tot 20 jaar opsluiting.

De raadkamer in Brugge beslist dinsdagochtend over de verdere aanhouding van de verdachte.

2
Photo News

25 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • chris delanghe

    dergelijk crapuul kan niet hard genoeg gestraft worden. Levenslang voor zulke gasten in een roemeense cel. Die verblijven zijn daar op in orde naar het schijnt. Daar kan hij zich dan rustig in alle comfort bezinnen over zijn daden.

  • Ronny Rutmans

    Je voelt hem al aankomen ....”bij een eventuele vrijspraak” !

Lees meer