PHOTO_NEWS

Moordverdachte van Britta kan na vrijlating terecht bij Nederlandse moeder van zes

Tijl Teckmans (32) uit Duffel, die beschuldigd wordt van de doodslag op Britta Cloetens (25), kan na zijn vrijlating terecht bij een Nederlandse vrouw met zes kinderen, die hij via een celgenoot leerde kennen. De vrouw komt hem geregeld bezoeken, getuigde de rechercheur die het moraliteitsonderzoek naar de beschuldigde voerde. "Ze denkt dat het een man met een goede inborst is, die in een opwelling een fout heeft gemaakt", aldus de speurder.

Op het moment van de feiten was Tijl nog samen met de moeder van zijn dochtertje. Zij zette na zijn aanhouding een punt achter hun relatie. Vanaf half 2013 krijgt de beschuldigde geregeld bezoek van een Nederlandse vrouw.

"Tijl zat met haar broer op cel en toen die werd vrijgelaten, bleef ze contact houden met de beschuldigde. Ze komt hem vier keer per week bezoeken, soms wel tweemaal per dag. Ze hebben ook ongestoord bezoek gehad. Als hij zou vrijkomen, dan is ze bereid om Tijl op te nemen in haar gezin", zei de rechercheur.

Ze komt hem vier keer per week bezoeken, soms wel tweemaal per dag

Speurder

Seksueel afwijkend gedrag

De speurder verhoorde verschillende getuigen om een beeld te krijgen van het verleden en het karakter van de beschuldigde. "Het moraliteitsonderzoek was over het algemeen positief, behalve zijn soms explosieve en agressieve reacties, zijn houding tegenover vrouwen en zijn seksueel afwijkend gedrag."

De beschuldigde liep in zijn leven zeven veroordelingen op: zes keer door de politierechtbank, voor onder meer het rijden zonder verzekering en overdreven snelheid, en een keer door het hof van beroep voor drie feiten van aanranding.

29 tuchtverslagen

Sinds zijn aanhouding in mei 2011 werden er volgens de speurder al 29 tuchtverslagen tegen hem opgesteld in de gevangenis. "Onder meer voor het smokkelen van dvd's en elektromateriaal, het niet willen opstaan, het bedreigen van het penitentiair personeel en voor slagen aan een medegedetineerde. Het ging om een pedofiel en de man irriteerde de beschuldigde met zijn pogingen om zijn gedrag goed te praten."

Lees meer