2
Dieter Nijs

Morgen opnieuw hinder op luchthavens door acties bij skeyes: “Acties kunnen duren tot in de paasvakantie”

De luchtverkeersleiders van skeyes starten morgen vanaf 7 uur met nieuwe acties, dat verneemt VTM Nieuws van de christelijke vakbond. Er worden opnieuw vertragingen verwacht op alle Belgische luchthavens. Wat de impact precies gaat zijn en welke vluchten getroffen zullen zijn, is nog niet geweten. Er is grote onduidelijkheid, want er zou ook sprake zijn van acties die al zondagavond starten.

Er heerst al geruime tijd sociale onrust bij de luchtverkeersleiders. Verschillende vakbonden hebben een stakingsaanzegging lopen tegen de manier waarop het werk georganiseerd wordt en de hoge werkdruk. De directie probeerde afgelopen week uit de impasse te geraken, door in het paritair comité een akkoord af te sluiten met de socialistische vakbond ACOD. Maar onder meer ACV-Transcom vindt het geen goed akkoord en wil dus blijven actie voeren. 

“Zoals de voorbije weken zorgen we dat er vertragingen zijn en die zullen tot een bepaald niveau oplopen. We willen het vliegverkeer niet volledig stilleggen, maar wel vertragen”, klinkt het bij de christelijke vakbond.

Paasvakantie

“We zijn ons bewust dat we de passagiers hiermee pesten. Maar je moet weten dat meneer De Cuyper (de grote baas van skeyes, red.) en zijn management al weken het personeel pesten. De sociale partners zitten dinsdag opnieuw samen. Indien dat overleg niet bevredigend is, kunnen de acties duren tot in de paasvakantie.”

2
Photo News

20 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Willy Van Craen

    Een goede bedrijfsleider zorgt voor zijn personeel volgens mogelijkheden. Als de verkeersleiders niet tevreden zijn zoek dan ander werk. Ze kunnen bv bij Audi aan de band gaan werken of politieker worden..

  • Franciscus Vander Elst

    Franciscus Vander Elst Mijn volgende vluchten zullen niet meer vanuit Belgie zijn, Er zijn genoeg luchthavens in de naburige landen

Lees meer