RV

Motards militaire politie lichtgewond bij ongeval

Op de verkeerswisselaar van de A12 en de Ring in Strombeek-Bever zijn deze ochtend twee motards van de militaire politie lichtgewond geraakt bij een ongeval.

"De twee zijn rond 8 uur bij een verandering van rijstrook in aanraking gekomen met twee burgervoertuigen en kwamen daarbij ten val", zegt woordvoerster Sarah Frederickx van de federale politie. 

"Ze raakten lichtgewond, maar moesten niet naar het ziekenhuis worden overgebracht. De precieze omstandigheden ken ik niet, maar het gaat om een banaal verkeersmanoeuvre."

De motards maakten deel uit van een militaire colonne. Het ongeval zorgde voor heel wat (extra) fileleed op de buitenring en de A12. Twee rijstroken waren zowat een uur lang versperd en al het verkeer moest omrijden naar de binnenring, om dan via afrit Grimbergen opnieuw de buitenring op te rijden.

5 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Eddy De Vuyst

    Ja Ferdinand, bij elke militaire kolonne is er beveiliging door MP. Ze moeten toezien op de afstanden tussen de militaire voertuigen (50 m) Maar dat wordt over het algemeen niet door de burgers gerespecteerd en daarvoor dient de escorte van MP's. Je hebt zeker je dienstplicht niet meer moeten doen, daarom die kleine onwetendheid over het reilen en zeilen bij Defensie.

  • Patrick Van Overmeire

    Al 2 dagen dat ze Brussel onveilig maken deze gasten gisteren reden ze als zotten op de Emile Bockstaellaan in de spits zoals zotte om een Peugeot partner te begeleiden met enkel de chauffeur erin.

Lees meer