Patrick Vertommen

Motorrijder overleden bij zwaar verkeersongeluk in Bertem

Op de Meerbeeksesteenweg in Bertem, vlakbij de grens met Meerbeek, is deze ochtend een motorrijder overleden na een zwaar verkeersongeval. De man botste op een wagen die even van zijn baan was afgeweken en kwam tegen een betonnen paal terecht.

Het ongeval vond rond 07.50 uur plaats, toen de motorrijder in de richting van Bertem-centrum reed. Uit de tegenovergestelde richting kwam een personenwagen aan, waarvan de bestuurster even was afgeleid. De auto week daardoor van zijn rijbaan af. De motorrijder, die aan een normale snelheid uit een bocht kwam, kon de wagen niet meer ontwijken. De 35-jarige man uit Kortenberg kwam tegen een betonnen paal terecht en overleed ter plaatse.

De vrouw die het ongeval veroorzaakte, een 28-jarige dame uit Schaarbeek, legde een negatieve adem- en speekseltest af en reed aan een aangepaste snelheid. Het voertuig waar ze mee reed, was evenwel niet verzekerd of geldig gekeurd. Het Leuvense parket heeft een verkeersdeskundige aangesteld om de omstandigheden van het ongeval in kaart te brengen.

10 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Chris Wouters

    Ben dit pas gisteren te weten gekomen... Het koppel was in onze wijk begonnen met de bouw van een huis. We kwamen ze af en toe tegen op onze hondenwandeling. Heel sympathieke mensen die hun best deden om Nederlands te spreken (waren afkomstig uit Wallonië). En dan viel ons op dat we ze niet meer zagen en de werken stil lagen. Nu weten we waarom; weer een persoon zonder keuringsbewijs of verzekering, die het leven van een jong gezin verwoest heeft... Ik hoop dat ze haar leven lang zal boeten!

  • Nadia Haesen

    Levenslang afdokken voor de familie en levenslang rijverbod ! Het is moord als je afgeleid bent én zonder verzekering én zonder keuring... maar eerst ongelooflijk veel sterkte aan de mama en de 2 kleine kindjes +++

Lees meer