REUTERS

Muntstuk in keel van dode patiënte in ziekenhuis

Niet alleen een spuit met toxische stoffen heeft het leven gekost van Maria Blanco. In de keel van de patiënte uit Genk werd ook een muntstuk van 20 eurocent aangetroffen. Het geldstuk zou ook tot haar dood geleid hebben. Dat schrijft Het Belang Van Limburg vandaag.

Hoe het geldstuk in de keel van de vermoorde patiënte terecht kwam, is nog niet duidelijk.

Maanden na de moord werden twee verpleegsters van het ZOL gearresteerd. De oudste verpleegster van 55 werd afgelopen donderdag vrijgelaten onder voorwaarden. Ze ontkent elke betrokkenheid. "Mijn cliënte heeft meegeholpen het infuus klaar te maken, maar er moet achteraf nog een product bij geïnjecteerd zijn. Bovendien was de pompsnelheid van het infuus van twintig naar tachtig gezet en daarmee heeft de 55-jarige vrouw niets te maken. De jongere verdachte kende het slachtoffer bovendien al van voorheen", verduidelijkte haar advocaat Jan Swennen. De andere verpleegster van 33 zit nog in de cel.

De zaak kwam aan het licht toen familie van de overleden vrouw, die terminaal ziek was, in het voorjaar van 2014 alarm sloeg nadat ze hadden vastgesteld dat er na het overlijden van Blanco verschillende goederen verdwenen waren. Het ging om een voertuig, geld en andere waardevolle voorwerpen.

Maria Blanco overleed in juni 2014. Ze was 's avonds binnengebracht in het ziekenhuis en 's ochtends was ze overleden.

Lees meer