belga

N-VA past voor ATV-debatten

Kandidaat-burgemeester Bart De Wever en met hem de hele N-VA-afdeling in Antwerpen zal de komende weken niet komen opdagen voor de debatten op de regionale zender ATV. De partij vindt dat ze in vergelijking met de Stadslijst van Patrick Janssens (sp.a) te weinig aan bod komt. Dat staat te lezen in De Morgen.

Vorige week al raakte bekend dat De Wever op ramkoers zat met ATV. De zender nodigde N-VA afgelopen zondag uit voor een debat maar de partij stuurde zijn kat zodat één stoel aan de debattafel leeg bleef. Veel is er sindsdien niet veranderd en nu heeft de N-VA een besluit genomen: voor geen enkel debat in de aanloop naar de verkiezingen van 14 oktober zal de partij een vertegenwoordiger sturen.

"We stellen vast dat ATV het perfect normaal vindt dat de stadspartij veertien sprekers mag inzetten bij een reeks debatten en de N-VA het moet stellen met de helft daarvan: zeven", aldus woordvoerder Bart Van Camp. "ATV vindt het ook normaal dat deze debatten geleid worden door een moderator die er een sport van maakt om de N-VA te viseren en te schofferen. Laat het er ons dus op houden dat we het met ATV eens zijn om oneens te zijn."

"On speaking terms"
De Antwerpse regionale televisiezender ATV heeft een planning klaar voor een reeks verkiezingsdebatten in aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen van 14 oktober. In acht debatten zullen evenveel onderwerpen aan bod komen. N-VA kreeg een rol in zeven van die debatten, terwijl Groen en Vlaams Belang acht keer een gezant kunnen sturen.

"We proberen de communicatie open te houden", reageert hoofdredacteur Hans Hellemans. "Volgens mij zijn we nog altijd on speaking terms. Of het in orde komt, weet ik echter niet. We hopen dat ze er nog eens over nadenken. Ik begrijp N-VA niet. Wij maken een programma, volgens mij zijn het nog altijd niet de politieke partijen die bepalen wie wanneer komt naar debatten."

Lees meer