Assita Kanko (L) en Sarah Smeyers (R) overnachtten in het kapelletje vlakbij het Sint-Jozefscollege in Aalst.
Facebook Assita Kanko (L) en Sarah Smeyers (R) overnachtten in het kapelletje vlakbij het Sint-Jozefscollege in Aalst.

N-VA-politica’s kamperen samen om kinderen in te schrijven op Nederlandstalige school in Aalst

De Vlaamsgezinde politica Sarah Smeyers (N-VA) kampeerde vannacht samen met haar collega Assita Kanko (N-VA) voor de schoolpoorten van het Sint-Jozefscollege in Aalst. Dat deden ze om hun kinderen in te schrijven voor het volgende schooljaar: #Scholenjacht. 

De twee politica’s deelden hun avontuur op Twitter en Facebook. Daarbij bekritiseerden ze het gebrek aan plaats voor Nederlandstalige kinderen in Brussel. Zo werd enkele dagen geleden bekendgemaakt dat bijna 3.500 aangemelde kinderen volgend jaar niet kunnen starten in het Brusselse Nederlandstalige basisonderwijs.

Dat betekende voor velen het begin van de zoektocht naar een alternatief. Smeyers en Kanko hopen dat te vinden in Aalst. Schuilen voor het slechte weer deden de twee trouwens niet in een tentje, maar wel in een kapel vlakbij het college.

1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • patrick morel

    Erg, zeer erg. We geven jaarlijks een 15 miljard en meer uit voor onderwijs. We betalen gigantisch veel belastingen en lasten en dit zijn taferelen die je verwacht in Haïti, niet hier in 2019. Onderwijs, justitie, openbare werken, pensioenen, uitkeringen en nog zoveel meer, een ramp.

Lees meer