2 Sophie werd teruggevonden onder een houten terras op het strand van Knokke.
Mathias Mariën & RV Sophie werd teruggevonden onder een houten terras op het strand van Knokke.

Na drie maanden: DNA-spoor gevonden op lichaam van vermoorde Sofie Muylle

Bijna exact drie maanden nadat Sofie Muylle (27), een schoonheidsspecialiste uit Roeselare, op het strand van Knokke werd vermoord, hebben speurders een DNA-spoor op haar lichaam kunnen ontwaren. Dat bevestigt de procureur. De jonge vrouw werd op 22 januari verstikt teruggevonden onder een houten terras in Knokke.

Tot een doorbraak leidt de vondst van het DNA-spoor, waarvan het niet duidelijk is of het om speeksel, bloed of iets anders gaat, echter nog niet. Al vijftien personen die vernoemd werden in het dossier, werden uitgenodigd om een DNA-test af te leggen, maar die bleken allemaal negatief. Het is dus niet duidelijk of dat DNA-spoor ook te linken valt aan de moordenaar. De speurders vermoeden echter dat er een grote kans is van wel.

Hoofdverdachte in de zaak blijft nog steeds de man met de blauwe jas, die zich nog steeds niet aanbood bij de speurders. De man hing na de vondst van het lichaam nog uren rond op het strand en gedroeg zich erg vreemd. Op verschillende camerabeelden werd vastgelegd dat hij huppelde op het zand, iets leek te zoeken, zich kwaad maakte en met zijn schoenen veegde. Hij verdween pas uren later toen de politie 's middags ter plaatse kwam nadat het lichaam gevonden werd. De politie vermoedt dat het zijn DNA is dat nu op het lichaam van Sofie gevonden werd, maar zeker is dat niet.

In ieder geval zit het onderzoek drie maanden na de dood van Sofie opnieuw in een stroomversnelling. Na de twee uitzendingen in VTM-opsporingsprogramma 'Faroek' kwamen intussen al meer dan 100 tips binnen, die nog steeds uitgepluisd worden. Het parket van Brugge bevestigt enkel dat er een DNA-spoor gevonden is, maar weigert alle andere commentaar. Daar wordt gezegd dat het onderzoek nog steeds loopt.

2 Wouter C., de vriend van Sofie Muylle, hoopt dat de speurders nu heel snel te weten komen wie de man met de blauwe jas.
VTM & RV Wouter C., de vriend van Sofie Muylle, hoopt dat de speurders nu heel snel te weten komen wie de man met de blauwe jas.

14 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels
  • John Doe

    Goe bezig dennis

  • Steven Bassie

    Proficiat aan de speurders. Hopelijk vinden ze de moordenaar nu snel!