REUTERS

Relschopper nationale betoging krijgt werkstraf van 300 uur

De Brusselse correctionele rechtbank heeft een Antwerpse dokwerker veroordeeld tot een werkstraf van 300 uur omdat hij zich tijdens de nationale betoging van 6 november misdragen had. De 47-jarige man had met stokken en stenen naar de politie gegooid en dat achteraf ook toegegeven.

Voor twee andere relschoppers heeft de rechtbank besloten dat de debatten moeten heropend worden omdat het strafdossier niet volledig is. Het gaat om een dokwerker uit de haven van Antwerpen die een brandende fakkel naar de ordediensten zou gegooid hebben, en een student uit Landen die stenen zou gesmeten hebben. De dokwerker beweerde dat hij de fakkel enkel had weggegooid en niet in de richting van de agenten had geworpen, terwijl de student weliswaar toegaf dat hij stenen had gegooid, maar beweerde dat hij daarbij niet op de politie had gemikt.

Volgens het parket bestonden er van beiden bewegende beelden die het tegendeel aantoonden, maar de rechtbank stelde vast dat er in het strafdossier enkel foto's zaten en vraagt nu dat ook de bewegende beelden zouden getoond worden. Beide dossiers zijn daarom uitgesteld naar 5 maart.

Lees meer