PHOTO_NEWS

Nederlandse verdachte kasteelmoord verhoord door speurders

In de zaak van de kasteelmoord is de nieuwe Nederlandse verdachte vandaag voor het eerst verhoord door de speurders. Het is niet bekend wat hij verklaard heeft. Franciscus L. wordt gezien als de tweede aanwezige bij de moord op Stijn Saelens.

Half februari werd L. in Nederland aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de moord op Stijn Saelens. Het DNA van de verdachte bleek overeen te stemmen met een openstaand spoor in het dossier.

Tweede uitvoerder
Concreet betekent dit dat de man door de speurders aanzien wordt als de vermoedelijke tweede uitvoerder van de kasteelmoord. Eind januari 2013 werd de Eindhovenaar Antonius van Bommel al ontmaskerd als huurmoordenaar. Franciscus L. is de neef van de ondertussen overleden onderwereldfiguur.

Sinds zijn uitlevering eind april verblijft L. in de gevangenis van Brugge. Voor vandaag legde hij in die anderhalve maand nog geen verklaringen af. Het uitblijven van een verhoor stootte de speurders tegen de borst. Toen een commissaris zich hierover uitsprak in een krant, werd hij van het dossier gehaald.

Geen commentaar
De inhoud van het verhoor van Franciscus L. is voorlopig onbekend. Zijn advocaat heeft beslist om momenteel geen commentaar te geven. Eerder gaf meester Joris Van Cauter wel al aan dat zijn cliënt zeker bereid was om verklaringen af te leggen aan de speurders. Ook het parket van West-Vlaanderen afdeling Brugge communiceert niet over het dossier.

Lees meer