Photo News

Neergeschoten agent uit Luik opnieuw geopereerd, toestand nog steeds kritiek

De 33-jarige agent die gisteren bij een schietincident tijdens een controle in Luik zwaargewond raakte aan het hoofd, is vandaag opnieuw geopereerd. Dat is vernomen bij de lokale politie van Luik. De operatie is goed verlopen, maar de man verkeert nog altijd in kritieke toestand.

De agent werd gisteren neergeschoten tijdens de controle van een geparkeerde auto. De man die achter het stuur zat haalde een wapen boven en schoot de agent in het hoofd. De collega van de agent reageerde meteen en schoot op zijn beurt de dader neer, die nadien is overleden aan zijn verwondingen. 

Het parket van Luik verduidelijkte dat de dader een dertiger van Belgische afkomst is, die in 2010 werd veroordeeld voor drugshandel maar al ruim vier jaar niet meer in aanraking was gekomen met het gerecht. Hij zou niet het profiel van een zware gangster gehad hebben. In zijn auto vond de politie wel twee messen.

8 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Liliane Wolf

    Hopelijk wordt deze agent helemaal weer beter !

  • Axel Van Bellingen

    Ik hoop dat het goed komt,maar de oude zal hij wel nooit meer zijn.

Lees meer