Vic (6), aan het zwembad op vakantie in Portugal.
Joel Hoylaerts / Photonews Vic (6), aan het zwembad op vakantie in Portugal.

Niemand schuldig aan dood Vic (6), die gekneld raakte in zwembad in Portugal

In Portugal heeft het openbaar ministerie het onderzoek afgesloten naar een zwembadongeval waarbij een 6-jarige jongen uit Zoersel om het leven kwam, nadat hij met zijn arm gekneld raakte in een zwembadfiler. Volgens het onderzoek is niemand schuldig voor het drama. “De nieuwsgierigheid van de jongen is hem fataal geworden”, zo stelt het onderzoek.

Ongeveer een jaar geleden, in juli 2018, raakte aan een vakantievilla bij het natuurpark Azeitão in Portugal de 6-jarige Vic uit Zoersel gekneld in een niet-afgesloten filter van een zwembad. De jongen raakte niet meer los, zelfs niet met hulp van zijn mama en een bevriend koppel van het gezin Wanzeele. Pas na een kwartier kon Vic toen bovengehaald worden. 

De jongen vocht in het ziekenhuis nog een aantal dagen voor zijn leven, maar had veel hersenschade opgelopen en overleefde het drama uiteindelijk niet.

Het Portugese Jornal de Notícias schrijft dat het openbaar ministerie het onderzoek naar het ongeval heeft afgesloten. En kan niemand aangewezen worden die schuld treft, ook niet voor nalatigheid. “De jongen dook uit nieuwsgierigheid naar de bodem van het zwembad. Hij stak zijn arm een buis met een diameter van vijf centimeter, maar werd meteen vastgezogen.

4 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Peter Janssen

    Niemand schuldig voor gebrekkige veiligheid? Hoeft een gat met zulke aanzuigkracht dan niet beveiligd te zijn? Naar mijn mening dus wel duidelijk een dodelijk slachtoffertje door verzuim maar het draait weer om geld om geen schadevergoeding te moeten betalen.Sterkte aan de familie voor het verlies van hun zoontje.

  • Jan Van Gent

    Er moet gewoon een Noodstop drukknop staan die de redders kunnen bedienen op alles uit te schakelen dan was er wel kans geweest om die los te krijgen. Een rooster verplicht voor de aanzuigbuis dan kan je uw arm er niet insteken en als de aanzuig oppervlakte groot genoeg is dan kan je er ook niet tegenplakken ..... niemand rechtstreeks schuldig inderdaad maar veiligheid kan veel beter ! Heeft dat arm ventje niets meer aan spijtig genoeg!

Lees meer