2 Anuna De Wever en haar oma nemen vandaag deel aan de klimaatmars in Brussel.
Mark Baert Anuna De Wever en haar oma nemen vandaag deel aan de klimaatmars in Brussel.

Niet alleen jongeren nemen deel aan klimaatmars, ook de oma van Anuna doet mee

Anuna De Wever heeft de leiding genomen in de klimaatmars van Brussel. En ze was niet alleen: onder de 30.000 deelnemers bevond zich -voor een keer- ook haar oma.

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

De Belgische jongeren staken intussen al tien weken op rij voor het klimaat. Normaal doen ze dat op donderdag, maar vandaag is uniek: in ruim 120 verschillende landen worden duizenden klimaatbetogingen op poten gezet. België kon dus niet achterblijven. “Het is ook voor het belangrijkste ooit, het gaat over onze toekomst”, aldus Anuna.

Voor deze bijzondere gelegenheid mocht haar oma dan ook niet ontbreken. In een rolstoel vergezelt de fiere grootmoeder haar kleindochter(s) en Kyra Gantois, het tweede gezicht van de klimaatmarsen in België. “Jongeren die zijn opgestaan, ik vind dat bijna profetisch", vertelt ze. Dertien kleinkinderen heeft de kranige dame, maar vandaag is ze extra fier op Anuna: “Ik zie ze allemaal even graag, maar ik ben toch wel fier op wat Anuna hier teweeg heeft gebracht”. Ook de moeder van Anuna is van de partij.

2 Anuna De Wever, haar oma en moeder (L).
Mark Baert Anuna De Wever, haar oma en moeder (L).

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer