BELGA

Niet prioritair: parket seponeert klacht Francken tegen nazi-afbeelding

Het parket van Brussel heeft de klacht geseponeerd die staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA) had ingediend tegen de jongerenafdeling van Ecolo omdat die hem als een nazisoldaat had afgebeeld. Dat meldt Francken op twitter.

De klacht dateerde van oktober vorig jaar. De staatssecretaris diende ze in nadat Ecolo J hem een maand eerder in een fotomontage had afgebeeld in naziplunje met een geweer in de hand. Het ging om een aanklacht tegen de samenwerking met Soedan voor de identificatie van transitmigranten in de buurt van het Maximiliaanpark.

Een verontwaardigde Francken had om verontschuldigingen gevraagd, maar diende klacht in toen die er niet kwamen. Nu blijkt die klacht te zijn geseponeerd wegens niet prioritair, zegt de staatssecretaris. "Spijtige zaak. Als politieke partij een collega afbeelden als nazisoldaat met geweer in de aanslag is op geen enkele wijze te verantwoorden. Pure haat", luidt het.

Het parket van Brussel bevestigt dat de zaak geen prioriteit was en deze daarom geseponeerd werd. "De klacht is niet definitief afgewezen. Als het parket nieuwe elementen verkrijgt, kan het dossier opnieuw geopend worden of kan er een klacht met burgerlijke partijstelling ingediend worden", meldt een parketwoordvoerder.

154 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Lucien Mertens

    De zogenaamde "waarheid" zoals velen die hier blijken te herkennen is, dat de scheldende partij vele malen extremistischer is dan het onderwerp van hun primitieve frustratie.

  • Tom Faes

    Wie wind zaait zal storm oogsten . Francken kikt op zulke zaken,. Hij zet dit item weer zelf in het nieuws , waarom ??? Ik zeg al vier jaar hetzelfde de Theo met de twee gezichten en ik kan het weten.

Lees meer