Shutterstock

Nieuw geval van Afrikaanse varkenspest in Wallonië

Op 21 oktober is een nieuw geval van Afrikaanse varkenspest ontdekt in het kamp Lagland in Aarlen, in de besmette zone. Dat melden L'Avenir en Sudpresse.

De analyses van de botten van een everzwijn van enige tijd geleden bereikten recent het kabinet van minister Céline Tellier (Ecolo). Het laatste positieve geval dateerde van 11 augustus, nabij Saint-Léger.

Deadline

Dit nieuwe geval verandert niets aan de beheersmaatregelen die begin oktober werden genomen, namelijk een nieuw bewegingsverbod in de 30.000 hectare besmette Gaume-bossen.


De deadline voor de uitroeiing van Afrikaanse varkenspest wordt wel met enkele weken verlengd. "Het virus kan als uitgeroeid worden beschouwd wanneer het 12 maanden geleden is dat het laatste geïnfecteerde kadaver werd ontdekt. "Dit nieuwe geval zal de periode dus met een paar weken verlengen", aldus de woordvoerder van de minister, Nathalie Guilmin.

Er zijn geen aanwijzingen dat Afrikaanse varkenspest gevaarlijk is voor de mens.

1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Roger Deprez

    Ze zijn zelf niet bekwaam op dat op te lossen en het is niet de eerste keer.

Lees meer