2 Archiefbeeld. Arts Joris Van Hove tijdens het assisenproces in Gent. (24/01/2020)
Photo News Archiefbeeld. Arts Joris Van Hove tijdens het assisenproces in Gent. (24/01/2020)

Exclusief voor abonnees

Nieuw proces tegen euthanasiedokter: schadevergoeding kan nog, celstraf niet meer

Er komt een nieuwe rechtszaak over de euthanasie op Tine Nys (38), dat heeft het Hof van Cassatie beslist. Joris Van Hove (59), de arts die de euthanasie uitvoerde, moet
binnenkort voor de burgerlijke rechtbank verschijnen - en dus niet opnieuw voor het assisenhof, waar hij begin dit jaar werd vrijgesproken. Een gevangenisstraf hoeft de arts niet meer te vrezen, een schadevergoeding wel.

Je hebt 11% van dit artikel gelezen

6 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Marcus Camps

    Lachwekkend kafka verhaal. Je wordt vrijgesproken maar je zou nog wel een schadevergoeding moeten betalen. Men zou beter eens een serieus onderzoek openen naar de inmenging van derden bij het gerecht. Wie nog gelooft dat de familie die zaken allemaal betaalt bij cassatie is een naïeve sul. Dit kost stukken van mensen.

  • Haverbeke Vincent

    het "belgisch" rechterlijk systeem op zijn best. Als een volksjury iemand vrijspreekt, hoeven de "rechters " zich niet meer te moeien. Rechters zijn beinvloedbaar, afhankelijk van hun kleur

Lees meer