Bo Coolsaet.
Photo News Bo Coolsaet.

Exclusief voor abonnees

Nieuwe aantijgingen tegen Bo Coolsaet: “Hij begon mijn borsten te strelen in zijn praktijk”

Na het nieuws over de rechtszaak tegen Bo Coolsaet (80) wegens aanranding en verkrachting, hebben nog twee andere vrouwen een klacht ingediend tegen de bekende uroloog. Een van hen doet het verhaal van een doktersbezoek toen ze 16 jaar was. “Ik ben niet verkracht, maar het waren wel zeer ongepaste seksuele aanrakingen.”

Afgelopen zaterdag, de dag voor zijn tachtigste verjaardag, meldde De Standaard dat er een rechtszaak loopt tegen Bo Coolsaet, de uroloog die bekend is van media-optredens en boeken over seksualiteit. Een ex-patiënte had in 2015 een klacht tegen hem ingediend voor verkrachting en aanranding van de eerbaarheid.

Sinds het nieuws bekend werd, komen twee andere ex-patiënten met een verhaal over ongewenste intimiteiten. Zij hebben allebei deze week officieel een klacht ingediend bij de politie. Hun verhalen lijken op dat van de rechtszaak, want in beide gevallen gaat het om een vrouw die stelt dat ze bij een behandeling ongewenst is aangeraakt. Bij de ene klacht gaat om het jaar 2003, enkele jaren eerder dus dan de casus van de rechtszaak, maar bij de andere klacht dateren de feiten van de jaren 70.

Die laatste vrouw doet nu aan De Morgen haar verhaal. Ze heeft er meer dan 45 jaar mee rondgelopen, tot ze zaterdag de krantenkoppen zag. 

Je hebt 21% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

  • Krijg onbeperkt toegangLees alle artikels via de site en app
  • Lees 4 weken gratisNadien slechts €6,95 per 4 weken
  • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis

54 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Claude Sanders

    Ja professor Zonnebloem zal wel alles ontkennen, wie gelooft deze vrouwen na al die jaren,en toch......

  • Kristel Van Clemen

    Dank u Pol Dauwe!!!!!!! Ik ben ook gechoqueerd door de reacties die menen dat het allemaal flauwekul is en dat die vrouwen komedianten zijn. Ik betwijfel niet dat er hier en daar zo iemand bij zal zijn, maar ben er zeker van dat het bij de grote hoop die dit soort dingen meegemaakt heeft een effectief trauma opgeleverd heeft. En dat ze uit schaamte zo lang gezwegen hebben. Je zal idd maar zo'n vader hebben, die zegt dat het aan jezelf ligt als je zoiets meegemaakt hebt :-((((((

Lees meer