2
VTM NIEUWS, RTL INFO

Nieuwe beelden tonen aanslag Joods Museum in Brussel: "We noemen dit moordende waanzin"

Deze nieuwe beelden van de aanslag in het Joods Museum in Brussel op 24 mei 2014 werden nog nooit eerder getoond. De Franstalige zender RTL-TVI kreeg exclusief beelden in handen van bewakingscamera's. Die tonen de onverschilligheid en de vastberadenheid van de schutter. Bij de schietpartij kwamen vier mensen om het leven.

Dankzij de camerabeelden is het mogelijk om het precieze verloop van de aanslag te reconstrueren. En dat drie maanden voor de start van het proces tegen de hoofdverdachte, Mehdi Nemmouche.

Opgepast: de beelden kunnen schokkend zijn!

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

De gruwelijke gebeurtenissen beginnen in de hal van het Joods Museum. De schutter richt zijn wapen op zijn eerste slachtoffers, een Israëlisch echtpaar. Hij doodt hen en zet zijn tocht verder, zonder terug te keren. Bij de ingang van de zaal schiet hij met hetzelfde wapen op een medewerker van het museum, zijn derde slachtoffer.

Vervolgens loopt hij in de richting van een andere medewerkster van het museum, maar zijn wapen blokkeert. Zij activeert dan een alarmsysteem waardoor de deuren sluiten. De schutter neemt een kalasjnikov in de hand en schiet het slot stuk. Daarna maakt hij zijn vierde slachtoffer. Even later vertrekt hij op een rustige en vastberaden manier.

"Moordende waanzin"

Deze beelden werden getoond aan specialisten op het gebied van justitie. Zij onderstrepen het professionele karakter van de aanslag. "We hebben het hier over moordende waanzin", aldus strafpleiter Fabrice Guttadauria. "Het doet je huiveren. De manier waarop dit is uitgevoerd, is bijzonder indrukwekkend."

Op de beelden is de schutter niet herkenbaar. Hij draagt een masker en mogelijk een zonnebril. Maar een week na de aanslagen arresteren Franse agenten verdachte Mehdi Nemmouche in Marseille.

Proces

Het assisenproces tegen Mehdi Nemmouche, de hoofdverdachte, en een vermoedelijke medeplichtige, Nacer Bendrer, start op 10 januari in Brussel.

2 Mehdi Nemmouche
AFP Mehdi Nemmouche

8 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Rudi Swinnen

    Verdiend zo een uitschot wel een proces en moet dat 4 jaar duren ? Kans op vrijheid wegens procedurefouten is heel hoog . Gevolg : de staat zal een heel hoge schadevergoeding moeten betalen aan dit crapuul . Verander de wet betreffende procedurefouten aub .en laat uitgesproken straffen effectief uitzitten .

  • DIRK VAN DESSEL

    Men moet geen filosemiet zijn om dergelijke koelbloedige, moordende raid te veroordelen. Geen compassie met de dader van degelijke niemand ontziende slachtpartij.

Lees meer