Uroloog Bo Coolsaet in het Antwerpse justitiepaleis (Archiefbeeld).
BELGA Uroloog Bo Coolsaet in het Antwerpse justitiepaleis (Archiefbeeld).

Nieuwe beschuldigingen van misbruik tegen uroloog Bo Coolsaet

Er blijven zich vrouwen melden die zeggen dat ze misbruikt zijn door de uroloog Bo Coolsaet. Dat meldt VTM Nieuws vandaag en wordt bevestigd door een bron dicht bij de zaak. 

In Antwerpen staat de 80-jarige uroloog Bo Coolsaet terecht voor de aanranding en verkrachting van een minderjarige patïente. Sinds het nieuws over de rechtszaak kwamen nog tien andere vrouwen naar voren, enkelen onder hen dienden ook klacht in. Sinds de zitting op 18 september zouden daar nu nog vrouwen bijgekomen zijn. 

De verdediging van Coolsaet is niet op de hoogte van de nieuwe aantijgingen. "Maar we zullen niet aarzelen klacht in te dienen tegen lasterlijke aangiften die lichtzinnig worden ingediend", laat advocaat Kris Luyckx weten.

De zaak waar Coolsaet voor vervolgd wordt, gaat over feiten die dateren van 2006. Een vrouw die toen 15 jaar was, zei dat de uroloog haar tijdens een consultatie met een vibrerend apparaat tot orgasme had gebracht, en haar betast en gekust had. 

Het openbaar ministerie vraagt de vrijspraak omdat er onvoldoende bewijs zou zijn. 

6 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • guido vermeyen

    Veel slachtoffers zijn beschaamd klacht neer te leggen, maar de drempel verlaagt als er een paar "durvers" de eerste stap zetten, aangezien er zoveel zijn is er toch iets niet pluis bij die man....er is een patiënten platform die die zaken onderzoekt en bij twijfel mail naar kabinet Maggi De Block.....daar zal men meer toelichting geven.

  • danny janssens

    waar rook is is vaak vuur, dit moet grondig onderzocht worden

Lees meer