BELGA

Nieuwe getuigen, nieuwe hoop voor vermiste Hodei?

Politie en parket in Antwerpen hebben een nieuwe oproep tot getuigen gelanceerd rond de verdwijning van de 24-jarige Hodei Egiluz Diaz, intussen zeven maanden geleden. Een recente getuigenis van enkele personen heeft de locatie van de verdwijning van de Baskische jongeman enigszins verplaatst van de Brouwersvliet naar de Orteliuskaai ter hoogte van de Koolkaai.

Hodei verdween tijdens de nacht van 18 op 19 oktober 2013 na een avondje stappen met een vriend. Hij werd allicht tot tweemaal toe beroofd in de omgeving van het Schipperskwartier. Voor die feiten werden eerder al enkele verdachten opgepakt. Wat er de rest van de avond met de jongeman gebeurd is, blijft echter onduidelijk.

Tot voor kort was Hodei het laatst te zien op enkele camerabeelden op het kruispunt van het Falconplein met de Brouwersvliet. Een oproep in de media leverde onlangs echter enkele nieuwe getuigen op, die hem nog zagen op de Orteliuskaai ter hoogte van de Koolkaai rond 4.20 uur. Hodei maakte toen een erg verwarde en dronken indruk.

Politie en parket hopen nu dat nog andere mensen de Bask opmerkten in die omgeving. Er waren die nacht immers veel mensen in de uitgaansbuurt. Mogelijk is er iemand gestopt om Hodei even te helpen of heeft iemand een schermutseling gezien nabij de kaaien. Tips zijn welkom via het gratis nummer 0800 30 300, het nummer 116 000 van Child Focus of via mail naar opsporingen@politie.be.

Lees meer