Georges-Louis Bouchez (m.) is sinds vorige week de nieuwe MR-voorzitter in opvolging van Charles Michel, vandaag Europees president.
BELGA Georges-Louis Bouchez (m.) is sinds vorige week de nieuwe MR-voorzitter in opvolging van Charles Michel, vandaag Europees president.

Nieuwe MR-voorzitter: "Met paars-groen alleen redden we het niet”

De zes paars-groene partijen alleen volstaan niet om formatiegesprekken op te starten. Dat maakt de nieuwe voorzitter van de Franstalige liberalen van de MR, Georges-Louis Bouchez, duidelijk in een interview met De Tijd.

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

"Met alleen de zes paars-groene partijen gaan we het de de komende vijf jaar niet redden, want er is geen stabiele meerderheid. Paars-groen beschikt over slechts 76 van de 150 Kamerzetels. Dat is niet genoeg", zegt Bouchez. Neemt informateur Paul Magnette het cdH mee, dan zou zo’n coalitie wel aan 81 zetels komen.

Nog in het interview zegt Bouchez het verkeerd te vinden dat de informateur het budgettaire kader niet als uitgangspunt heeft genomen. Voor de MR mag het saneren van de begroting niet gepaard gaan met een stijging van de belastingdruk. "Ik wil niet dat de middenklasse de prijs betaalt van de vele voorstellen die in de informateursnota staan, zoals een verhoging van de uitkeringen".

52 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • DIRK VANDEWALLE

    ik zie het zo , welke coalitie er ook komt , het wordt één grote ellende paars-groene meer dan paars geel maar veel goeds mogen we niet meer verwachten - begrijp niet dat er nu niemand op straat komt tegen deze dikbetaalde mensen die ons weer in de steek laten en die een schuldenberg opgebouwd hebben waar we nooit meer van af raken -Dewever heeft wat mij betreft zijn krediet verloren

  • Bob Simons

    Nieuwe verkiezingen kunnen wat duidelijkheid scheppen...!!! Er zijn heel wat partijen die naast hun schoenen lopen..!!!!

Lees meer