Krijgt Plopsaqua De Panne een grote broer in Mechelen?
Foto Photo News Krijgt Plopsaqua De Panne een grote broer in Mechelen?

Nieuwe Plopsaqua lijkt naar Mechelen te komen

Er komt wellicht een Plopsaqua-zwempark in Mechelen, naast het wetenschapspark Technopolis. Daarvoor is een dossier ingediend, zo is te lezen in Gazet Van Antwerpen. Plopsa Group bevestigt het nieuws. Vlaanderen moet nu een beslissing nemen.

Plopsa Group, onderdeel van entertainmentbedrijf Studio 100, heeft al een themazwembad in de kustgemeente De Panne, maar is al langer op zoek naar een extra locatie in het binnenland.

Na gesprekken over een mogelijke vestiging in het Antwerpse en ook in de Rupelstreek ligt er nu een concrete optie op tafel voor Mechelen, op gronden naast Technopolis. "De gronden waren opgenomen in een bestemmingsplan, maar alle organisaties mochten een voorstelling tot invulling indienen. Plopsaqua, dat door de stad Mechelen gekozen werd om een zwembad te bouwen, diende een dossier in om het waterpark daar te bouwen. De Vlaamse regering bekijkt nu of dat overeenkomt met het bestemmingsplan", zegt Stephane Berghmans, CEO van Technopolis.

Toeristische trekpleister

Bij Plopsa Group benadrukt CEO Steve Van den Kerkhof dat een vestiging een bijkomende toeristische trekpleister voor de stad zou zijn, op een gemakkelijk bereikbare locatie aan de rand. Het zwembad zelf zou 40 miljoen euro kosten, goed voor - binnen - een 25 meterbad met acht banen, een recreatief bad met glijbanen, een instructiebad, en - buiten - nog eens een 25 meterbad. Ook voor clubs zouden er voorzieningen zijn, en er wordt ook nagedacht over combinatietickets met Technopolis.

Een timing voor het nieuwe waterpark, volgens Plopsa Group mogelijk het grootste van het land, is er nog niet.

3 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Guy muis

    proficiat stad mechelen,hier in antwerpen hebben ze het afgekest want het verkeer zou maar is drukker kunnen zijn. wijze beslissing van plopsa! bouwen waar je met open armen word ontvangen zou ik zeggen!

  • Otto-Jan Rongewaard

    In ruil hiervoor gaat het stedelijk sportzwembad wel weg. Gaan de Mechelse scholen de kinderen leren zwemmen in een duur recreatiebad?

Lees meer