UNKNOWN

NMBS: "Aantal treinen in zomerperiode blijft stabiel"

Het aantal treinen in de zomerperiode blijft stabiel ten opzichte van 2009. Dat stelt de NMBS, in reactie op de berichten van gisteren dat de vervoersmaatschappij deze zomer 150 treinen meer schrapt dan andere jaren.
 
De NMBS voorziet komende zomer 3.713 treinen op een normale weekdag. In 2009 waren er dat 3.707. Het zomeraanbod ligt zo'n 3 procent hoger dan in 2007, toen er 3.590 treinen waren. Volgens de NMBS is een en ander te danken aan de "continue groei van het aanbod".
 
Beperkte aanpassingen
Ten opzichte van het normale aanbod wordt minder dan 7 procent van de treinen afgeschaft. "De aanpassingen die we doen, zijn veel beperkter dan de maatregelen die de andere nationale en regionale vervoersmaatschappijen doorvoeren in de zomerperiode", weet Sabin S'heeren, directeur-generaal van NMBS Mobility. "Zij laten hun aanbod met zelfs 20 procent afnemen."
 
De voornaamste betrokken lijnen deze zomer zijn Antwerpen-Gent, Antwerpen-Brussel, Brussel-Luxemburg en Aalst-Burst. Op die laatste lijn reist er vooral schoolgaande jeugd, waardoor tijdens de zomermaanden de bezetting van die treinen extreem laag ligt, zegt de NMBS.
 
Reizigersvereniging TreinTramBus reageerde gisteren verbolgen op het schrappen van de extra treinen tijdens de zomer. (belga/sps)

Lees meer