Florian Van Eenoo photonews

Nog even wisselvallig weekend, volgende week zonnig tot 30 graden en meer

Het wordt een wisselvallig weekend, met af en toe buien op deze langste dag van het jaar. Daarna wordt het steeds warmer, met donderdag maxima boven de 30 graden. Dat meldt het KMI.

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Vanochtend is het wisselend bewolkt met enkele lokale buien over het zuidoosten en langsheen de Franse grens. Elders zijn er tijdelijk nog brede opklaringen. In de namiddag verwachten we overal nog kans op een paar plaatselijke buien bij maxima van 17 graden in de Hoge Venen tot 22 graden in het centrum. 

Vanavond verdwijnen de laatste lokale buien. Vannacht is het droog en vaak lichtbewolkt met geleidelijk wel hogere wolkenvelden vanaf het westen. Naar de ochtend toe neemt de bewolking snel toe aan zee en vergroot daar de kans op wat gedruppel. We krijgen minima van 7 of 8 graden in de Ardense valleien tot 15 graden over het westen.

Morgen neemt de bewolking vanuit het westen verder toe. Eerst kan er wat lokale motregen vallen. Vanaf de middag bereikt een zwakke regenzone het westen van het land. Zij verplaatst zich daarna langzaam landinwaarts. Deze neerslag bereikt de streken ten zuiden van Samber en Maas pas tijdens het tweede deel van de avond (of mogelijk pas in het begin van zondagnacht). Op het einde van de dag verschijnen er brede opklaringen over het westen. De maxima liggen tussen 20 en 25 graden.

Zondagnacht valt er tijdelijk nog lichte regen over het oosten en het zuidoosten. Daarna wordt het overal droog met vanaf de kust enkele wolkenvelden. De temperaturen dalen naar waarden tussen 7 of 8 graden in de Hoge Venen en 14 of 15 graden aan zee. De wind waait in het binnenland zwak tot matig en aan de kust matig uit zuidwest, ruimend naar west.

Maandag blijf het droog en zijn er vooral voor de middag regelmatig wolkenvelden aanwezig. Na de middag is het vaak zonnig. Maxima rond 21 graden in het centrum van het land.

Dinsdag is het veelal zonnig en droog. Het wordt zo’n 26 graden in het centrum bij een zwakke oostnoordoostenwind. Aan zee steekt ‘s namiddags een zwakke zeebries op.

Ook woensdag is een mooie en zonnige zomerdag met lokaal maxima tot 30 graden. Donderdag wordt een warme zomerse dag met slecht enkele hoge wolkenvelden. het wordt lokaal tot 32 graden. Ook vrijdag zijn de opklaringen breed met soms wat wolkenvelden. Het wordt opnieuw warm met maxima rond 31 graden. Waarschijnlijk blijft het droog.

Zaterdag is het wisselend bewolkt en kan er later lokaal een (onweers)bui losbarsten al blijft het op veel plaatsen waarschijnlijk droog. Het wordt nog zo’n 29 graden in het centrum van het land.

Zoek je volgende week verfrissing? Hou het hoofd koel met deze producten op HLN Shop. 

4 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Danny Buyse

    Net zoals verleden jaar zouden we weleens een hittegolf (5 dagen boven 25° waarvan 3 met minstens 30°) kunnen hebben in juni. Verleden jaar hebben we er 3 gehad. In juni 8 dagen, juli 5 dagen en augustus 6 dagen.

  • Didi Bellens

    En daar zullen dan de corona-regels gaan??? Zullen weer goed worden toegepast of liever goed vergeten.

Lees meer