Skeyes Zaventem
Dieter Nijs Skeyes Zaventem

Nog geen akkoord bij skeyes maar geen hinder verwacht voor reiziger

De vergadering bij skeyes, het vroegere Belgocontrol, om een uitweg te vinden uit het sociaal conflict, is donderdagavond laat afgelopen zonder akkoord. "De onderhandelingen lopen", zegt skeyes-woordvoerder Dominique Dehaene. "Er liggen teksten op tafel die gaandeweg aangepast worden."

In vakbondskringen valt te horen dat de onderhandelingen erg moeizaam verlopen. Volgens de bonden zou maandag voort worden onderhandeld.

Vakbonden en directie van de Belgische luchtverkeersleiding zaten gisteren sinds half vijf uur samen. Volgens Lennert Mervilde van VSOA kon de directie over bijvoorbeeld het ouderschapsverlof nog altijd niet de garantie bieden dat ze de wetgeving zal naleven. "Dan houdt het voor mij op", aldus de vakbondsman, die de vergadering vroegtijdig verliet.

ACV-Transcom en VSOA dienden bij skeyes een stakingsaanzegging in wegens een hele reeks problemen, waaronder de onderbezetting en te hoge werkdruk. Eerder deze week werden nog waarschuwingsacties gehouden. De volgende dagen verwachten de bonden weinig hinder voor de reiziger, want enkel de luchtverkeersleiders in stand-by kunnen nog staken. "Die werken niet in het weekend", aldus Lennert Mervilde. 

2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Jean Bob

    "ze konden de garantie niet bieden dat ze de wetgeving zullen naleven" wat voor grapke van een overheidsbedrijf is dat eigenlijk, het is wetgeving van de overheid waar het ondervalt, geen advies.

  • marc van cauter

    Groen gaat dit oplossen met bomen planten en park aanleggen en luchthaven sluiten, werknemers en vakbonden opdoeken en anuna voorzitter maken van het bosbeheer met natuurlijk een degelijk loon

Lees meer