8
JVK

Nog geen spoor van vermiste Michael (18) en Kiany (16)

De zoektocht naar de 18-jarige Michael Vanassche heeft nog niets opgeleverd. Morgen wordt verder gezocht. De student verdween vrijdagavond na een nachtje stappen in Moorsele. Ook de 16-jarige Kiany Van de Walle uit Eernegem blijft na een lange zoekactie in Brugge onvindbaar. Op dit moment staan geen nieuwe zoekacties gepland.

De volledige omgeving rond OC De Vonke, waar Michael verdween, werd vanmiddag uitgekamd. Ook de hele nabijgelegen Heulebeek werd visueel onderzocht met tientallen vrijwilligers en mensen van de lokale en federale politie. Er werden zelfs speurhonden en een helikopter ingezet, maar dat leverde nog niets op. De brandweer leverde ook inspanningen: de hele Heulebeek werd afgevaren tot aan de Leie, maar nergens een spoor van de jongeman.

Vanassche werd voor het laatst gezien vrijdag even voor middernacht op de Bal Spesial-fuif van de Spes Nostra-school in OC De Vonke in Heule. Hij had gedronken en rond half twaalf voelde hij zich niet goed. Sindsdien is hij spoorloos verdwenen. "Het laatste wat we van hem weten is een sms'je naar zijn zus, twintig minuten later werd zijn gsm handmatig uitgezet", zegt parketwoordvoerder Tom Janssens.

Examens achter de rug
De student burgerlijke ingenieur had net een reeks examens achter de rug en was met zijn vrienden met de fiets naar OC De Vonke gereden vanuit de Wagenbrugstraat in Moorsele. Zijn fiets werd na zijn verdwijning terug aangetroffen aan het OC. Michael Vanassche is 1,75 m groot, lichtgebouwd, heeft kort donkerblond haar en blauwgroene ogen. Hij had een lichtblauw hemd aan, een kostuumvest en een kameelkleurige broek.

"We hebben de volgende dag de politie verwittigd en hebben met zijn vrienden de omgeving uitgekamd, net als de weg naar huis, maar we hebben niets gevonden", zeggen zijn ouders. Ook zijn zus Kelly is de wanhoop nabij. Het meisje heeft al verschillende aangrijpende berichten op Twitter gezet.

Geen link
Er zou geen link zijn met de verdwijning van een 16-jarig meisje uit Eernegem. "Over die zaak zijn er vandaag een aantal tips binnengekomen, maar nog niks concreet."

Iedereen die Michael nog heeft gezien of nuttige informatie heeft omtrent de onrustwekkende verdwijning, kan steeds bellen naar 056/23.96.11, het centrale nummer van de lokale politie PZ Vlas.

8
Kos
8
Henk Deleu
8
Henk Deleu
8
Henk Deleu
8
Henk Deleu
8
Henk Deleu

Ook Kiany blijft onvindbaar, ondanks een lange speurtocht met onder meer een politiehelikopter. Er werd vooral gezocht aan het station van Brugge en haar nabijgelegen school.

Ze vertrok vrijdagochtend naar school in Brugge, maar kwam daar nooit aan. Ze keerde ook niet terug naar huis. Volgens het parket zit het dossier muurvast. Wie iets weet of kan helpen, meldt dat best via de lokale politie of Child Focus.

8
JVK

Lees meer