REUTERS

Nog geen uitspraak in burgerlijke zaak tegen Coca-Cola België

De burgerlijke rechtbank in Hasselt heeft vandaag geen uitspraak gedaan in de zaak van een vrouw uit Diepenbeek die een procedure gestart was tegen Coca-Cola België omdat ze via een flesje waterzinkchloride binnenkreeg. De zaak is verder in beraad genomen, maar een exacte datum voor een uitspraak is er niet.

De 34-jarige vrouw dronk op 4 januari 2013 op haar werk van een flesje Chaudfontaine, dat ze van bij haar ouders thuis had meegenomen. Door de inname van de stof waren haar maag en gal aangetast omdat de organen derdegraadsbrandwonden vertoonden. De slokdarm liep tweedegraadsbrandwonden op. Haar zwangerschap indertijd kwam niet in gevaar. Naar eigen zeggen kreeg ze als enige vergoeding een nieuw flesje Chaudfontaine.

Haar raadsman Steve Geerdens vroeg een voorlopige schadevergoeding van 4.000 euro en de aanstelling van een deskundige. Voor de schadeclaim verwees advocaat Geerdens naar de wet op de productaansprakelijkheid.

Volgens raadsman Jan Swennen van de tegenpartij stond het vast dat het flesje uit de fabriek kwam en dat er zinkchloride in zat, maar de vervuiling kon niet in de fabriek gebeurd zijn gezien de zeer strenge controles met veelvuldige staalnames. Volgens het bedrijf moet er iets mis gegaan zijn tussen de productie en het drinken.

Lees meer