Rachel (12) ging naar Freinetschool De Harp in Gent.
Wannes Nimmegeers Rachel (12) ging naar Freinetschool De Harp in Gent.

Noodcentrale kon oproep familie van 12-jarig meisje niet verstaan, buurman bracht haar naar spoed

De gezondheidstoestand van de twaalfjarige Rachel ging maandag thuis plots snel achteruit. Haar familie van Ghanese afkomst belde de noodcentrale, maar door de paniek was de oproep onverstaanbaar. Er werd geen ambulance gestuurd. Uiteindelijk heeft een buurman het meisje naar de spoed gebracht. 

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Ons land is in shock na het nieuws over de dood van de twaalfjarige Rachel, een meisje met Ghanese roots uit Gent. Het kind overleed maandag aan de gevolgen van het coronavirus en is het jongste bekende Covid-19-slachtoffertje ter wereld.

De huisarts had de familie aangeraden dat het meisje thuis zou uitzieken. De dagen daarna ging het ook veel beter met Rachel. Maar maandag werd ze plots snel erg ziek en maakte ze koorts. De familie, die zelf geen auto heeft, belde in paniek naar de noodcentrale voor een ambulance. De calltaker kon de verwarde oproep niet begrijpen en probeerde nog drie keer terug te bellen, zonder succes. Toen de ambulance maar niet kwam opdagen, voerde een buurman de familie naar het ziekenhuis. Het meisje zou daar helaas overlijden.

De familie belde in paniek naar het noodnummer 101, maar de calltaker verstond niks van de boodschap. Dat is bevestigd aan onze redactie. “De noodcentrale heeft dan drie keer geprobeerd om terug te bellen, maar kreeg geen gehoor. De oproep, die uit Gent kwam, werd drie-vier keer herbeluisterd, maar bleef onverstaanbaar. De lokale politie werd ter plaatse gestuurd, maar toen was het kind al weg.”

Lees ook: 
Daarom reageerde Emmanuel André zo emotioneel: “Ik ben zelf papa van drie zoontjes, zo’n nieuws hakt erin” (+)
Kunnen jonge kinderen dan toch sterven aan corona? “Hun immuunsysteem werkt anders: het kent nog geen vijanden” (+)

Lees meer