Veel mensen vinden de weg nog niet naar noodnummer 1722. Volgens minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon (N-VA) is het nummer toch een succes. "1722 is bedoeld om 112 te ontlasten en dat lukt. Hier en daar kan het systeem nog verbeterd worden."
BELGA Veel mensen vinden de weg nog niet naar noodnummer 1722. Volgens minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon (N-VA) is het nummer toch een succes. "1722 is bedoeld om 112 te ontlasten en dat lukt. Hier en daar kan het systeem nog verbeterd worden."

Noodcentrale trekt aan alarmbel: "Noodnummer 1722 draait in het honderd"

De noodcentrale 112 trekt aan de alarmbel, schrijft de Gazet van Antwerpen vandaag. Het noodweer van gisterennacht heeft volgens de vakbond in Antwerpen opnieuw pijnlijk blootgelegd dat het noodnummer voor stormschade 1722 niet efficiënt is.

Vorig jaar werd het noodnummer 1722 in het leven geroepen voor oproepen over niet dringende stormschade. Dat om het nummer 112, voor dringende oproepen, te ontlasten. Maar veel mensen vinden de weg nog niet naar 1722. "En wie het nummer wel kent, staat te lang in de wachtrij en probeert alsnog 112", zegt Leighton Hoovelts, ACV-afgevaardigde van de Noodcentrale 112 in Antwerpen. 

In januari kaartten de vakbonden de situatie al aan. De lijn 1722 raakte dan overbelast toen stormweer over de regio trok. De wachttijd liep op een bepaald moment op tot een uur.

Volgens minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon (N-VA) is 1722 wel een succes. "1722 is bedoeld om 112 te ontlasten en dat lukt. Hier en daar kan het systeem nog verbeterd worden."

54 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Tom Faes

    Arm nva, wat loopt er nog wel goed ? Wel bla,bla maar ........ Uw groepke begint steeds kleiner te worden hé Jokke , 't ja ,man je kunt de mensen niet blijven bedriegen!

  • Jan Van Rompaey

    Jambon, kan die egenlijk ietsgoed doen? Wat een voddenvent.

Lees meer