3 Het Noordstation werd een tijdlang ontruimd.
Marc Baert Het Noordstation werd een tijdlang ontruimd.

Noordstation en Brusselse autotunnels opnieuw open na bommelding

Het treinstation van Brussel-Noord en de Brusselse autotunnels zijn weer open na een bommelding. Een zoekactie in het station was negatief. Ondertussen komt ook het treinverkeer tussen Brussel-Noord en Brussel-Zuid weer op gang. Reizigers moeten nog wel rekening houden met zware gevolgvertragingen en afgeschafte treinen, zegt woordvoerder Frédéric Petit.  Het verkeer in Brussel zit nog muurvast. De vertragingen lopen op tot 1 uur. De avondspits zal moeilijk blijven verlopen, aldus de politie.

Het treinstation Brussel-Noord is deze namiddag omstreeks 15.50 uur volledig vrijgegeven door de politie. Het gebouw was ontruimd nadat er omstreeks 14.00 uur een bommelding was binnengelopen, maar een zoekactie doorheen het station heeft niets verdachts opgeleverd. 

De tunnels in Brussel zijn opnieuw opengesteld voor verkeer. Dat melden de federale politie en de verschillende lokale politiezones. Alle openbaar vervoer verloopt opnieuw normaal, dus met stops in het station, maar treinreizigers moeten rekening houden met vervolgvertragingen en zelfs afgeschafte treinen.

Niet alleen het Noordstation werd ontruimd, ook het CCN-gebouw waar onder meer de controlekamers van Brussel Mobiliteit zich bevinden. Vanwege die evacuatie moesten ook alle tunnels in Brussel gesloten worden voor het verkeer. Het gevolg is dat alle verkeer bovengronds moest verlopen, wat grote vertragingen veroorzaakt, zowel op de kleine ring als op de andere grote assen. Er is sprake van wachttijden tot een uur.

De avondspits zal moeilijk blijven verlopen, aldus de politie.

3 Intussen is het station volledig geëvacueerd
Koen Moreau Intussen is het station volledig geëvacueerd
3 Het treinverkeer is ondertussen hervat.
Koen Moreau Het treinverkeer is ondertussen hervat.

13 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Maxime Vanmaercke

    Hopelijk wordt de verantwoordelijke gepakt en kan hij er de rest van zijn leven voor werken.

  • Arne Van Gheluwe

    Treinen rijden terug normaal maar met vertraging. Dat is inderdaad normaal...

Lees meer