De Antwerpse Grote Markt en het Stadhuis.
UNKNOWN De Antwerpse Grote Markt en het Stadhuis.

Noorse toerist kritiek na gevecht in Antwerps café

In Antwerpen is in de vroege ochtend een Noorse toerist levensgevaarlijk gewond geraakt na een uit de hand gelopen ruzie op de Grote Markt. De 28-jarige Noor had het in café Sixth Sense aan de stok gekregen met een onbekende jongeman. Dat meldt de Antwerpse politie.
 
De discussie ontaardde in een gevecht waarbij de jongeman de Noor een vuistslag verkocht. Wat later stond de agressieve man buiten en daagde hij de Noorse twintiger uit voor het raam van de zaak. De Noor wilde naar buiten, maar de portier van het café hield de deur gesloten om de twee vechtersbazen gescheiden te houden.
 
Raam geramd

Daarop heeft de Noorse toerist vermoedelijk de vitrine van het café met volle kracht geramd. Het venster sneuvelde en de man belandde buiten op de grond. Door het glas liep hij ernstige verwondingen op. De andere betrokken partij sloeg vervolgens op de vlucht.
 
De Noor werd kort daarna door de politie aangetroffen in een grote plas bloed. Een medisch urgentieteam diende hem de eerste zorgen toe. Hij werd in kritieke toestand overgebracht naar het Sint-Vincentiusziekenhuis. De lokale recherche onderzoekt de feiten. (belga/dea)

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Lees meer