Woonzorgcentrum Ter Luchte in Ruddervoorde.
Siebe De Voogt Woonzorgcentrum Ter Luchte in Ruddervoorde.

Norovirus in woonzorgcentrum onder controle

Het norovirus in het woonzorgcentrum Ter Luchte in Ruddervoorde, deelgemeente van Oostkamp, is onder controle. Het aantal zieken neemt af. Dat bevestigt Eveline Dubois, directeur van de zorgsite. Toch blijven de genomen maatregelen gehandhaafd.

Begin deze week was er een uitbraak van het norovirus in Ter Luchte. Een tiental mensen raakte er besmet, en één persoon moest worden afgevoerd naar het ziekenhuis. Het virus veroorzaakt vooral maag- en darmklachten en is uiterst besmettelijk.

Ter Luchte nam meteen de nodige maatregelen, onder meer een verhoogde handhygiëne en het gebruik van wegwerpschorten, en hield de besmette mensen op hun kamer.

"Het aantal effectief zieke bewoners is verminderd. Na de laatste ziekteverschijnselen houden we de mensen nog een paar dagen in isolatie", aldus Dubois.

Het gevaar is echter nog niet geweken. Het woonzorgcentrum meent zelfs nog maar in de beginfase te zitten. "Vermoedelijk zullen alle bewoners pas binnen twee tot drie weken hersteld zijn. Voorlopig blijft de verhoogde waakzaamheid dus nodig."

Lees meer