Thinkstock

Nu ook vals briefje van 100 euro in Leuven

Na de plaag van de valse briefjes van 50 euro dook vandaag in Leuven nu ook een onecht biljet van 100 euro op. Drie mannen betaalden ermee in een broodjeszaak. Ze werden ontmaskerd, maar konden ontkomen. Vermoedelijk gaat het om een Franse oplichtersbende.

Drie onbekende mannen bestelden een kleine maaltijd in een broodjeszaak aan het Rector De Somerplein in hartje Leuven. Ze betaalden met een briefje van 100 euro. De uitbater checkte het biljet. Het duurde even voor hij in de mot had dat het om vals geld ging. Een aanwezige rende de daders nog achterna, maar zij konden ontkomen in een witte camionette met Franse nummerplaat. Enkele politiepatrouilles gingen zonder succes op zoek naar het voertuig.

Drie weken geleden werd Leuven geteisterd door een plaag van valse briefjes van 50 euro. Onbekenden gebruikten in enkele dagen tijd de valse biljetten met wisselend succes in apotheken, een bakkerij, een café en een nachtwinkel. In zes gevallen haalden ze hun slag thuis, in vijf andere konden handelaars oplichting voorkomen. Die daders zijn nog altijd spoorloos.

Lees meer