Camera's met nummerplaatherkenning hangen onder de brug van de Machelsestraat over de E17 in het Oost-Vlaamse Kruishoutem.
Ronny De Coster Camera's met nummerplaatherkenning hangen onder de brug van de Machelsestraat over de E17 in het Oost-Vlaamse Kruishoutem.

Nummerplaatscanners brachten in 2017 bijna 2 miljoen euro in het laatje

De fiscus heeft via het gebruik van nummerplaatscanners bijna 2 miljoen euro aan boetes, waaronder ook verkeersboetes, kunnen recupereren voor de schatkist. Dat heeft het persagentschap Belga vernomen bij de FOD Financiën.

De inzet van de nummerplaatscanners bij de inning van de verkeersbelasting en de penale boetes bracht in 2017 zo'n 164.000 euro op aan verkeersbelasting voor het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. Het Vlaamse en het Waalse Gewest innen de verkeersbelasting zelf.

Daarnaast brachten de scanners ook 1.763.000 euro aan penale boetes - waaronder verkeersboetes - op.

In 2016 bedroeg de opbrengst via de nummerplaatherkenning nog 2,3 miljoen euro aan penale boetes, in 2015 ging het om 1,9 miljoen euro aan boetes.

11 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels
  • ludwig debrier

    Geld in het laatje is alles wa telt titel zegt genoeg

  • Robert DE REU

    En hoeveel terroristen hebben ze er kunnen mee betrappen, was toch ook aangekondigd deze ook zijn voor terrorismebestrijding.

Lees meer