Anuna De Wever.
Photo News Anuna De Wever.

Ondanks klimaatbrossen: goed rapport voor Anuna De Wever

Donderdagen op school skippen om te gaan betogen hoeft niet nefast te zijn voor de schoolresultaten. Het boegbeeld van de klimaatspijbelaars, Anuna De Wever, die dertien keer ging betogen, haalde op haar rapport goede cijfers. 

"Voor twee vakken heb ik 6,5 op 10 en voor de rest allemaal 7, 8 of 9", zegt De Wever in Gazet van Antwerpen. "Mijn beste vak is cultuurwetenschappen. Niet toevallig komt daarin ook politiek aan bod. Frans en Nederlands zijn vreemd genoeg wat minder." 

Anuna De Wever, die humane wetenschappen studeert en in het zesde middelbaar zit, geeft wel toe dat de combinatie van school en klimaatbrossen niet evident is. "Het is een fulltime job. Ik slaap niet veel en studeer vaak tussendoor. Het is veel, dus ik zal supertrots zijn als ik mijn diploma haal."

Bekijk ook:

83 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Leonarda Van Opbroecke

    Anuna, de stoffen die ontgint worden voor jullie smartphones vernietigen zowel milieu, dier en mens. Anders moet je tijdens je spijbeldag eens iets nuttigs doen en het opzoeken. Heeft je Groene partij dit nog niet verteld? Als je zo fanatiek met milieu begaan bent moet je geen wetten laten aanpassen dat jullie voorgekauwd is en jullie zelf de ballen van snappen.....maar afscheid nemen, van gsm, auto, vliegreizen, enz.....

  • Georget PAPPENS GEORGET

    Slecht voorbeeld... Wil dat dan zeggen dat vier dagen school per week voldoende is????

Lees meer