Formateur Di Rupo deed de laatste dagen vooral aan 'pendeldiplomatie'.
UNKNOWN Formateur Di Rupo deed de laatste dagen vooral aan 'pendeldiplomatie'.

Onderhandelaars zetten gesprekken zondag voort

De acht partijen die samen met formateur Elio Di Rupo onderhandelen over een communautair akkoord hebben de gesprekken rond 19 uur stopgezet. Ze zetten die zondag om 10 uur voort. Ook maandag is al een bijeenkomst gepland.

Di Rupo deed woensdag en gisteren vooral aan pendeldiplomatie. Hij verhuisde permanent van de ene taalgroep naar de andere en toetste allerlei voorstellen en ideeën af. Alles draaide hoofdzakelijk om BHV en de eventuele toegift die de Vlamingen aan de MR kunnen geven ter compensatie van een splitsing van de kieskring. De manoeuvreerruimte is echter heel klein.

De onderhandelaars zetten de volgende dagen hun zoektocht voort naar een akkoord. Vandaag was geen beslissende dag en zondag staat dus al in de agenda's van de betrokkenen aangestipt als vergaderdag.

Net zoals gisteren legde ook vandaag niemand verklaringen af bij het binnengaan. Op de agenda staan uiteindelijk twee punten: de hervorming van de financieringswet en de splitsing van Brussel-Halle-Vilvoorde. (belga/adha/adb)

Lees meer