PHOTO_NEWS

"Klaagster De Blokkendoos lid van Sharia Sisters"

Nadat gisteren al duidelijk werd dat een vooraanstaand lid van Sharia4Belgium achter de online lastercampagne rond De Blokkendoos zit, blijkt vandaag dat één van de aanklaagsters deel uitmaakt van Sharia Sisters, zeg maar de vrouwentak van Sharia4 Belgium.

Najat Mejdoubi, de moeder na wiens klacht over vermeend seksueel misbruik de situatie op de Kielse school onhoudbaar werd, was lid van Sharia Sisters. "Sisters4Sharia was een vrouwenorganisatie die werd aangestuurd vanuit Sharia4Belgium", vertelt een gerechtelijke bron aan Gazet van Antwerpen. "Ze bestond voor een deel uit vrouwen van leden van Sharia4Belgium, maar er waren ook andere vrouwen bij. Ze kregen elke woensdag les in hetzelfde lokaal in de Dambruggestraat als waar Sharia4Belgium haar bijeenkomsten organiseerde. (...) Het is duidelijk dat het om een bijzonder extremistisch clubje gaat."

Extremisten
"Wat er in De Blokkendoos gebeurd is, past wel perfect in de strategie die Sharia4Belgium in het verleden heeft toegepast", zegt de bron bij het gerecht. "We zagen hetzelfde fenomeen als bij het niqab-incident in Molenbeek vorig jaar. Een aantal extremisten probeerde het probleem met De Blokkendoos te gebruiken om de rest van de gemeenschap op te zetten tegen alles wat niet-moslim was."

Lees meer