2 De taalpop van juf Evi leest taalzwakke kleuters verhaaltjes voor.
Wannes Nimmegeers De taalpop van juf Evi leest taalzwakke kleuters verhaaltjes voor.

Exclusief voor abonnees

Juffen over taaltest voor peuters en kleuters: “Taal is identiteit, daarop kan je niemand afstraffen”

Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) wil een verplichte taaltest voor kleuters bij de overgang naar het lager onderwijs. Geen goed idee, vinden deze kleuterjuffen. “Taal heeft nu al een negatieve connotatie.”

Je hebt 7% van dit artikel gelezen

52 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Maxim Vanderhaeghe

    Bij mijn zoontje in het eerste leerjaar zit een jongen (8 jaar) die geen letter Nederlands begrijpt... De ouders zijn al een tijdje in België, spreken zelf geen woord Nederlands en doen er ook geen moeite voor. Leuk hoor! De juf mag er constant mee bezig zijn en dan nog begrijpt hij er niets van. Ondertussen werkt de volledige klas volgens mij op een lager niveau...

  • Lieven Vermandere

    "De juffen" die dit zo zien mogen zich dan alvast opmaken voor een taalbad Arabisch. Waarom komen er altijd van die wereldverbeteraars aan het woord in die materie maar nooit mensen met jarenlange ervaring.

Lees meer