3 .
iStock .

Exclusief voor abonnees

Zoveel verdient een Vlaamse leerkracht: “Cru gezegd kan een slechte leerkracht evenveel verdienen als een goede leerkracht”

De prijs van ons onderwijs (deel 2).

In de grondwet staat onder artikel 24 dat het onderwijs in België kosteloos is. Een nobel principe, maar iedereen beseft dat gratis niet bestaat. Onze kinderen naar school sturen kost handenvol geld. Zowel aan de gemeenschap als aan ouders. HLN dook in de jaarboeken van het Vlaams onderwijs en zocht uit hoe de centen exact rollen. Vandaag deel 2: Wat verdient het onderwijspersoneel? Een ding is zeker: het loonbeleid is een kluwen van jewelste. Lees meer in ons dossier.

Je hebt 8% van dit artikel gelezen

104 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Jos Nijs

    @jan peeters: sorry, maar ik ben 's avonds NIET bezig met mijn hobbies, maar welke ouder is er nog thuis om 16:00 uur ? inderdaad, de leerkrachtjes. En maar klagen...ik ben pas thuis om 19:00 en dan kan ik nog beginnen aan het huishouden !

  • Luc Vierbergen

    Jan Peeters is degene die de nagel op de kop slaat. Ouders moeten ook investeren in de studies van hun kinderen. Ouders die dit niet doen, verspillen gemeenschapsgeld en mogen gerust op het matje geroepen worden.

Lees meer