Didier Reynders (MR).
BELGA Didier Reynders (MR).

Onderzoek naar Didier Reynders (MR) geklasseerd zonder gevolg

Het parket van Brussel heeft het dossier tegen MR-vicepremier en toekomstig Europees Commissaris Didier Reynders geseponeerd. Dat zegt zijn advocaat Didier Matray en het nieuws wordt bevestigd door het Brusselse parket. 

Een ex-agent van de Staatsveiligheid, die vorige week uit de schaduw trad, had beschuldigingen van corruptie geuit. Het parket startte een vooronderzoek, maar volgens de advocaat van Reynders heeft het parket hem nu meegedeeld dat het dossier geseponeerd is “bij gebrek aan enig misdrijf”.

De voormalige geheim agent, Nicolas Ullens de Schooten, werkte van 2007 tot 2018 bij de Staatsveiligheid. In zijn politieverhoor maakte Ullens gewag van smeergeld dat zou zijn betaald bij een reeks overheidsopdrachten en overheidsaankopen. Hij verwees onder meer naar de verhuis van de federale politie naar het Rijksadministratief Centrum in Brussel, Kazachgate en een zaak rond Libische fondsen.

Ullens wilde voorkomen dat Reynders tot Europees commissaris wordt benoemd, want dan zou het voor het parket moeilijker worden om een onderzoek te voeren. Zijn strijd was naar eigen zeggen ingegeven door het algemeen belang. “Ik ben me ervan bewust dat het kamp-Reynders me zal proberen weg te zetten als iemand die hem politiek wil beschadigen. Maar dat klopt niet. 80 procent van het sociaal milieu waar ik uitkom, stemt op hem. Ik heb geen enkel persoonlijk belang om me op hem te richten”, klonk het.

“Voor het geval er vreemde dingen zouden gebeuren: ik ga niet naar de parking in Cointe (waar PS-politicus André Cools in 1991 werd vermoord, red.), ik ben niet suïcidaal en ik zie geen enkele reden om een eind te maken aan mijn leven”, voegde Ullens er nog aan toe.

24 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Frank Van den Bulck

    Waar rook is, is vuur !!!

  • Paul Vanmaldeghem

    Had iemand anders verwacht? Ik zeker niet, gewone gang van zaken als je de juiste politiek kleur hebt natuurlijk. Moraal van het verhaal: als je succesvol en straffeloos wilt pikken, ga dan in de politiek

Lees meer