De zetel van de Staatsveiligheid.
photo_news De zetel van de Staatsveiligheid.

Onderzoek naar "infiltratie" Russen en co. in onze inlichtingendiensten

Het Comité I, de toezichthouder op de inlichtingendiensten, onderzoekt voor het eerst de mogelijke infiltratie door buitenlandse geheime diensten in de Staatsveiligheid en de militaire inlichtingendienst. Het bekijkt een twintigtal gevallen, waarin onder meer Rusland opduikt. Dat schrijft De Tijd.

Het onderzoek is al enkele maanden geleden geopend. Via meerdere kanalen heeft Het Comité I lucht gekregen van gevallen waarbij onze inlichtingendiensten mogelijk geïnfiltreerd zijn door andere landen of buitenlandse geheime diensten.

Volgens De Tijd worden een twintigtal gevallen onderzocht, waarvan er zich een vijftiental afspeelden bij de militaire inlichtingendienst ADIV en een vijftal bij de Staatsveiligheid. Maar elke case is een geval apart en varieert in gewichtigheid. De griffier van het Comité I, Wouter De Ridder, wil alleen bevestigen dat "een onderzoek over deze problematiek" is geopend.

10 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Raymond De Ridder

    Die Russen zijn dus slimmer dan al onze hoog gekwalificeerde ingenieurs en informatici. Waarom betalen wij die hun studies? Om computerspelletjes te spelen?

  • BERT VANHOECKE

    Die Russen mogen toch ook eens lachen?

Lees meer