Walter Capiau als presentator van 'De Kinderacademie' in 1989.
PHOTO_NEWS Walter Capiau als presentator van 'De Kinderacademie' in 1989.

Onderzoek naar Walter Capiau wordt geseponeerd

Alle klachten wegens seksueel misbruik tegen de gewezen tv-presentator Walter Capiau zijn geseponeerd door verjaring. Dat meldt vtm en wordt bevestigd door het parket van Veurne. Capiau ging met een aantal slachtoffers in gesprek. Van de recentste klachten kon hij zich niet herinneren wat hij verkeerd had gedaan.

Bij eerdere klachten ging Walter Capiau de confrontatie aan met de slachtoffers. "De laatste klachten waren die van twee broers en van iemand uit Marseille", zegt meester Dirk Dawyndt, advocaat van Capiau. "Die persoon gaf dan wel geen verder gevolg aan zijn klacht. Die twee broers kende mijn cliënt, maar hij kon zich niet herinneren wat hij verkeerd had gedaan. De feiten waren sowieso van een heel andere orde dan bij de eerdere klachten. Met de broers is er dan geen gesprek geweest."

De hele affaire heeft een grote indruk gemaakt op de voormalig tv-presentator. "Het gaat slecht met hem, ook omdat die feiten steeds weer worden opgerakeld. Er komen ook veel telefoons van onbekende mensen die dreigen met klachten. Gelukkig heeft hij nog een vriendenkring in Oostduinkerke en daarbuiten waar hij op kan terugvallen."

Lees meer