Het protest tegen racisme wakkerde sinds de brutale dood van George Floyd de voorbije dagen aan.
ANP Het protest tegen racisme wakkerde sinds de brutale dood van George Floyd de voorbije dagen aan.

Exclusief voor abonnees

Onderzoeken zeggen dat racisme bij Vlamingen daalt, maar: “Grove rassenhaat heeft plaats gemaakt voor subtiel racisme”

Is Vlaanderen racistischer geworden? Geen enkel onderzoek bevestigt deze stelling. En toch. “Het grove racisme met de bokshandschoenen heeft plaats gemaakt voor een subtielere vorm”, meent Alain Van Hiel, professor Psychologie aan de UGent en auteur van ‘Iedereen racist’. “Het gaat over uitspraken waarbij je mogelijk niet meteen aan racisme denkt, maar eerder oppert ‘Ach ja, zo had ik het nog niet bekeken’.”

Je hebt 11% van dit artikel gelezen

22 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Elke De Vleeschouwer

    Het is gewoon zo! En degene die nu het hardst roepen, zijn diegenen die het dringendst hun hand boven hun hoofd moeten houden. Persoonlijk beantwoord ik racisme met geweld... Ja,... Geweld wordt beantwoord met geweld... Verbaal, fysiek het doet allebei pijn. Zodus... Als ik een fascist tegenkom toon ik ook geen enkele vorm van begrip.

  • frans Venloo

    Door de laksheid van onze politiekers wordt racisme als men het zo mag noemen in de hand gewerk en dat is spijtig .Auto's in brand steken politiebureaux aanvallen vernielingen en de vele diefstallen welke bijna normaal zijn geworden . Zeer spijtig want velen zijn en gedragen zich goed . VB kan er maar goed mee zijn bij volgende verkiezingen .

Lees meer