4
REUTERS

Exclusief voor abonnees

Onduidelijkheid over corona-kleurcodes en reisadviezen blijft groot: “Leicester in lockdown? Dat moeten we nakijken”

Er blijft grote onduidelijkheid over de lijst met Europese regio's die een rood of oranje label krijgen van de overheid en waarvoor quarantaine bij terugkomst verplicht is. Voorlopig staan er enkel twee Spaanse en een Portugese regio bij de rode zones. Maar waarom staat Zweden bijvoorbeeld niet op de lijst, gezien het hoge aantal besmettingen in sommige regio's van het land? En wat met Leicester, de Britse stad die in lockdown is, maar waar u blijkbaar wel nog naartoe mag?

Je hebt 10% van dit artikel gelezen

22 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • oswald billiet

    De verwarring wordt nog groter. Wie zal uiteindelijk nog durven op reis gaan? En wat dan met de vele honderden truckers die dagelijks de EU en GB moeten doorkruisen? Wanneer dat zou moeten gebeuren met de Engelsen, dan hebben wij een zeer groot probleem dat als een boemerang zou terugkeren. Dan gaan onze havens ook plat.

  • Josepha Van Vlaanderen

    Ik ben beschaamd om Belg te zijn. Wat een miskleunen toch; zowel politici als alle -logen!!

Lees meer