(Archieffoto)
Photo News (Archieffoto)

Ongeval met bus en twee wagens op E40 in Aalter: vier gewonden

Op de E40 was het vanavond tot 2,5 uur aanschuiven tussen de kust en Gent door een ongeval met een bus en twee personenwagens in Aalter. Daarbij vielen vier lichtgewonden. Het verkeer kan er intussen opnieuw vlot door.

De omstandigheden van het ongeval zijn nog niet duidelijk, maar het gaat om een botsing tussen een bus en twee auto's. Vier personen raakten lichtgewond; op de bus vielen geen gewonden. De passagiers van de bus werden overgebracht naar een sportcentrum in Aalter.

Door het ongeval was er een moeilijke doorgang en moest het verkeer via de dienstparking van Aalter langs het ongeval rijden. Er stond een file richting Gent vanaf Oostkamp en richting kust stond er een kijkfile vanaf Nevele.

De brandweer kwam ter plaatse om de rijbaan vrij te maken. Het verkeer op lange afstand moest omrijden van Brugge naar Gent via de A11/E34 en de R4, of via de E403 Kortrijk. Het ongeval is intussen afgehandeld en de snelweg werd rond 18.30 uur vrijgemaakt.

5 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Frank Neirynck

    Het ontstaan van die kijkfiles aan de andere kant van de baan blijft mij verbazen, kunnen ze niet een soort van tijdelijk scherm zetten?

  • ivo simons

    Er is ooit een profeet politieker geweest die beweerde dat hij ervoor ging zorgen dat bij elk ongeval de rijweg na maximum 2 uur terug vrij zou komen. Die zit nu ergens in de Europese gemeenschap onze centen op te peuzelen.

Lees meer